dimecres, 13 de març de 2013

Xops, però empoderats

Plaça Kennedy, 11 de matí. La Plataforma d'Afectats de la Hipoteca (PAH) ha convocat el primer acte a Barcelona de la campanya "Hi ha vides en joc" (vídeo). La pluja no acompanya, "el temps no ha entès la idea d' escrache" ha ironitzat Ada Colau, portaveu de la PAH. Però els ànims hi són per interpel·lar els diputats del Partit Popular que tenen la prosperitat de la ILP a les seves mans, per sensibilitzar els veïns dels membres parlamentaris amb la cara i les paraules de les persones afectades.

Samarretes verdes, "Sí, se puede" i "Culpables".
La constant en les convocatòries de la PAH


L'emplaçament triat no és ni més ni menys que el lloc habitual de residència de tres diputats populars per Barcelona al Congrés dels Diputats. Quan el micròfon ha donat l'ordre de sortida, els convocats s'han desplaçat a un edifici del carrer Balmes: en aquesta via hi resideix Maria Ángeles Esteller, diputada popular. Avui no es trobava a l'edifici: fins demà dijous hi ha debat parlamentari a Madrid. La PAH ha distribuït postals amb la cara dels afectats per la hipoteca i amb l'explicació del seu cas particular. Els congregats a la ciutat de l'upper Diagonal han escrit missatges darrere les postals; el porter de la residència ha promès que les entregaria tant bon punt la parlamentària creués la porta. 

Dues congregades llegeixen els missatges
escrits darrere les postals de la campanya 
La pluja fatiga, però no aigualeix la il·lusió de la gent. Han agafat Balmes de baixada i han distribuït les seves reivindicacions als vianants amb els qui es creuauen. La dependenta d'una botiga desconeixia la existència de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. "Tampoc sabia que a Catalunya han aturat més de cinc-cents desnonaments?" li hem preguntat. "No, no, però és que ara hi ha plataformes per a tot...". 

El temps continua amb el boicot de la concentració, però no espesseix la confiança que caracteritza aquest moviment ciutadà. Els "Sí se puede" són constants. Els "Culpables", al tombant de cada entitat financera. Xops, però empoderats. Divendres es tornaran a trobar al mateix lloc i a la mateixa hora. Elles i ells poden. Els diputats populars, ja es veurà.

[Vídeo-crònica]+info


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada