dilluns, 11 de març de 2013

La PAH dona el tret de sortida a la campanya "Hay vidas en juego"

L'assamblea de laPAH plena de gent.
La nova campanya de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca(PAH) que porta per nom "Hay vidas en juego" i coneguda popularment com "escrache" ha començat a engegar motors aquesta tarda al local de la plataforma que s'ha quedat petit davant la gran afluència de gent.
A la reunió, convocada a les sis de la tarda, hi ha assistit gent a títol individual, representants de les diferents PAH de Catalunya com la de Badia, Anoia, Pineda, Terrassa, Cornellà, Rubí o Badalona, a més de col·lectius com Enmedio, l'Assemblea del 15M i Assemblees Populars.
L'objectiu de la campanya, inspirada en l'escrache argentí iniciat el 1995, preten fer arribar la realitat dels desnonats i les assemblees de la PAH als diputats, especialment als del Partit Popular, qui tenen una gran força decisòria al Parlament degut a la seva majoria absoluta. Es tracta de "confrontar als diputats amb la realitat" declara una activista de la PAH Barcelona.
 La primera part d'aquesta companya fou la invitació de tots els diputats i diputades a assistir a les reunions setmanals de la PAH, fet al què s'han negat tots, a excepció d'una diputada popular de Girona.
Activistes de la PAH preparant el material de la campanya.
 L'eix central de les accions gira al voltant d'un botó verd amb l'escrit "Sí se puede" i un de vermell on hi posa " Pero no quieren" simulant així el mecanisme de vot del Congrès. A més també s'han editat unes postals amb retrats i la història de diferents afectats on qui vulgui podrà escriure missatges als diputats. Es tracta segons paraules d'un dels assitens de la reunió " de senyalar-los a ells però també a nosaltres". Aquest matí a tingut lloc la primera acció del "escrache" a l'hotel Ritz de Madrid on el Partit Popular celebrava un esmorzar de suport a Maria Dolores de Cospedal.
La primera acció de "Hay vidas en juego" tindrà lloc aquest dimcres 13 de març a les 11 del matí a la Pl. J. F.  Kenedy (FGC Av.Tibidabo).

BCNdesnonaments

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada