diumenge, 17 de març de 2013

"¡Antonio Gallego, aprueba la ILP!"

Estació d'El Prat de Llobregat, 16h de la tarda. De mica en mica arriben les columnes de la PAH de la província de Barcelona. Ahir la diana de la campanya "Hi ha vides en joc" (vídeo) era Antonio Gallego, diputat popular al Congrés. El Prat, una ciutat eminentment obrera, és el seu lloc de residència habitual. "El Gallego és una bona peça" diu una veïna iaiaflauta . "Sempre signa per a tot: retallades, sanitat...signa perquè el provoco". 

Unes concentrades empaperen la entitat financera
amb la qual tenen l'execució hipotecària

L'edifici del diputat Antonio Gallego,
copat de botons verds
Després que el micròfon expliqui l'acció, els concentrats es desplacen al centre comercial de la ciutat. És dissabte, les botigues encara tenen la persiana baixada. La riuada de samarretes verdes interpel·la la gent que, entre canyes, se la mira. El crit "¡Antonio Gallego, aprueba la ILP!" desplaça la tranquil·litat de la tarda d'un cap de setmana.

Un cop davant l'edifici del diputat, els concentrats empaperen la façana de botons verds. Els veïns d'Antonio Gallego són al balcó. Aplaudeixen i assenteixen en cada intervenció dels afectats per la hipoteca. Però quan el micròfon els demana obrir la porteria per deixar a la bústia del congressista les postals tintades de reivindicacions de la PAH, es retiren a la seva llar. Com el diputat, que sembla no respondre a la demanda de sentir les vides que depenen de la prosperitat de la ILP. Una ciutadana d'El Prat, enmig de la multitud, sí contesta a les paraules de la PAH: "El veig tots els dies, us prometo que l'agafaré". "Escrache" al Prat, nivell assolit. 

[Vídeo-crònica]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada