divendres, 22 de febrer de 2013

Una lluita que no s'atura


Son les 10 del matí d'un divendres. El passeig de Gràcia de Barcelona es comença a omplir de turistes i gent amunt i avall però alguna cosa avui és diferent. Entre el tràfec destaquen unes samarretes verdes. Ni el fred pot aturar les ganes de lluita i protesta de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona. Reunits davant del Zara de Pg de Gràcia amb Gran Via, una cinquantena de persones esperen que arribi l'hora de passar a l'acció però abans cal tenir clares les consignes.
L'Oshar, activista de la plataforma, explica l'acció d'avui. L'objectiu és entrar pacíficament a la sucursal del Banc Sabadell de Gran Via 680, antiga CAM, per tal d'exigir una reunió amb un interlocutor vàlid. Aquesta serviria per desbloquejar els prop de 15 casos de desnonament hipotecari que gestiona la entitat, (majoria a Barcelona). L'objectiu general és de parar totes les subhastes i desnonaments: la PAH de Mataró i la de Barberà ja  ho han  aconseguit. Membres de la PAH  dins l'oficina de Banc Sabadell
El procediment es repeteix ocupació rere ocupació. Consisteix en acostar-se a l'edifici sense que se n'adonin els treballadors i entrar tots a l'hora. Els treballadors tenen instruccions d'amagar-se de seguida en silenci.
Un d'ells s'acosta a un membre de la PAH per escoltar les seves demandes i truca al representant territorial de l'entitat a Barcelona.  Mentrestant dos mossos d'esquadra entren i es tanquen al despatx del director. La concentració segueix al vestíbul.

 El director de relacions territorials de Barcelona, Jorge Atienza, ha manifestat la seva voluntat de fer una reunió centralitzada amb els representants de la PAH per tractar cada cas. Ha afirmat també que qualsevol execució hipotecària de la CAM tramitada després de la fusió efectuada el 8 de desembre de 2012 sera renegociada. Què passsarà amb les que son anteriors al dia 8? Es pregunta la multitut.
Atienza s'ha negat a respondre. En tot cas, el desenllaç d'aquesta acció pot ser considerat una petita victòria?

El director de relacions institucionals de Barcelona negociant amb la PAH


BCNdesnonaments

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada