dimarts, 26 de febrer de 2013

Un moviment que no s'atura

Barcelona, Madrid, Sevilla o Huelva són només algunes de les ciutats que tenen nuclis de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, una iniciativa que va néixer arran del  'V de Vivienda' fundat el 2007 (que ja denunciava els abusos hipotecaris de moltes entitats i el perill imminent de la bombolla immobiliària).
Membres de l'Assemblea Popular de Arganzuela i Carabanchel a la manifestació del 23F (Madrid)
La Comunitat Autònoma de Madrid pateix prop de 80 desnonaments al dia, la majoria dels quals són executats per l'entitat Bankia (recentment rescatada), antiga CajaMadrid.
Existeix "una forta tradició a la capital" segons declara una activista de la PAHMadrid. Són moltes les assemblees populars de barris i districtes,  'filles' del moviment 15M, que davant la problemàtica dels desnonaments i el que consideren una 'falta de reacció de les autoritats', han decidit actuar i organitzar-se.

Un d'aquests casos és el de l' Assemblea Popular de Arganzuela, un dels barris situat al sud de Madrid i a la riba del riu Manzanares. Formada per persones d'edat i professions diverses ajuda, assessora i dóna suport a tots els veïns que s'adrecen a ella, pendents de ser desnonats. Sovint desorientats per un sistema que els deixa desprotegits, troben a Arganzuela un petit espai on sentir-se recolzats i sobretot guiats en els tràmits judicials, que molt sovint acaben decantant-se a favor dels bancs si no hi intervé la PAH. Reunits cada dissabte a les 12h del migdia al nou parc Madrid Río troben un racó on portar a terme la feina ja convertida en rutina pels membres de la plataforma.

Aina Valldaura

BCNdesnonaments

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada