dimarts, 19 de febrer de 2013

Els temps estan canviant?

CRÒNICA


Un titular com aquest mereix, sens dubte, una resposta contundent. Doncs malgrat tot, molts manifestants del passat dissabte 16 a la manifestació, són curosos al respecte. Molts d’aquests que caminaven seguint una marea, com sempre mal xifrada per tots costats, dos dies abans protestaven al mateix punt on finalitzava la manifestació del #16F, la seu del PP a Barcelona. Resulta paradoxal l’eufòria viscuda el dijous, en saber que s’admetria a tràmit la proposta d’ ILP, amb la prudència del dissabte, on ningú es refiava ja dels polítics.D'aquí la justificació per part de la incansable Ada Colau, en referència a la finalització de la manifestació davant la seu dels populars: "s'ha de seguir pressionant" deia la portaveu de la PAH.


La realitat és que la pressió popular poques vegades ha estat tant forta, com en el tema dels desnonaments. La gent, aguanta, i aguanta molt, però fer fora de casa perquè les circumstàncies t'impedeixen pagar és, per molt que hi hagi firmes pel mig, quelcom pel que cal lluitar. Així ho veuen tots els membres de la PAH. Ja ha passat, de fet fa molt temps que passa, però és ara quan té rèdit. La gent no té por a desobeir, a sacsejar el sistema i si cal enfrontar-se amb la policia. Ara ja no es té por a perdre, perquè ja no es té res a perdre, per tant la gent surt, es manifesta i pressiona. Aquesta és la clau de volta que ha aconseguit la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, ser un node on la gent s’uneix per no ser vençuda i, ho recorden constantment: “La PAH unida mai serà vençuda”.

La força de la PAH s’incrementa a mesura que els objectius s'aconsegueixen. És cert que el dijous 14 es van aprovar dues ILP’s. Els toros seran bé d’interès nacional perquè la majoria parlamentària del PP així ho voldrà, la dació en pagament, la moratòria i el lloguer social, amb el triple de suport (gairebé 1 milió i mig de signatures), no ho sabem, tot depèn de la pressió. És hora de l’"escrache"?

Gerard Vilà - BCNdesnonaments

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada