dijous, 24 de gener de 2013

La PAH entrega 200.000 firmes per la dació en pagament i espera arribar al milió.


Ada Colau (PAH) a la sortida de l'entrega de firmes. 
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) recolzada  pels Iaioflautes, va fer efectiva el passat dimarts 22 de gener a la Delegació del Govern, l’entrega de les 200.000 signatures  (recollides només a Catalunya) en el marc de la ILP per modificar la llei hipotecària. Va anunciar també que espera poder confirmar la recollida de prop d'un milió de signatures a nivell estatal a principis del mes de febrer i va convocar una manifestació descentralitzada pel 16 de febrer a Barcelona i altres ciutats. Els representants de la PAH van ser rebuts per la delegada del govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, a qui van exposar les seves demandes, entre les quals s’inclou l’aplicació de la dació en pagament retroactiva, la moratòria de tots els desnonaments d'habitatge habitual i la reconversió d'habitatges buits en un parcs de lloguer social (accessibles pagant com a màxim el 30% dels ingressos dels beneficiats). S'exigeix també que la ILP sigui tractada amb caràcter d'urgència i que les seves demandes s’incloguin dins de l’ampliació de la llei hipotecària queja  s’està discutint actualment al Congrés. “Hi ha vides en joc”, asseguren.

 Moments després de la reunió amb la delegada del govern


La delegada del Govern durant la reunió va declarar la seva preocupació pel problema però va evitar posicionar-se. Tot i això va assegurar als representants de la PAH que traslladaria les seves reivindicacions al govern central. Ada Colau, membre del col·lectiu, va anunciar que estendran les campanyes de desobediència civil com la de Stop desnonaments o l’ Obra Social de la PAH a través de les quals han evitat 526 desnonaments: "recuperarem els habitatges buits que de forma il·legítima acumulen les entitats financeres i els reomplirem per ubicar-hi a les famílies que estan sense allotjament. Si el govern no està a l’alçada nosaltres augmentarem la pressió social. És una qüestió d'urgència”

  
Membres de la PAH i dels Iaioflautes davanta la Delegació del Govern

 (Compareixença d'Ada Colau a la Comissió d'Economia del Congrés el 5 de febrer, en el marc de la presentació de la ILP per la dació en pagament, per: Diario.es)

BCN desnonaments

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada